Steun ons

Dank- en gebedspunten

Oproep voor de gebedsgroep
Rik en Machteld hebben uw gebed nodig voor hun zendingswerk in Kosovo. Het is belangrijk dat er bidders zijn die een muur van gebed vormen rondom Rik en Machteld. We weten dat er kracht uitgaat van gezamenlijk gebed!
“Het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet” (Jakobus 5:16).

Wilt u voor hen bidden, meldt u zich dan aan voor de gebedsgroep!
U kunt dit doen door een mailtje te sturen naar Opens window for sending emailgebedlubbersinkosovonl.
U ontvangt dan elke maand gebedspunten die door Rik en Machteld worden aangedragen.

Dank- en gebedspunten voor januari 2019:

  1. Dank voor de kerstactiviteiten! We hebben het Licht, dat door de geboorte van Jezus in deze wereld is gekomen, mogen uitstralen. Dank voor deze mogelijkheden. Bid voor de kinderen, jongeren en ouderen die bij de activiteiten zijn geweest. We hopen dat de Kerstboodschap hun nog lang zal bijblijven.

  2. Dank voor een project om de erbarmelijke woonomstandigheden van een gezin uit het Romadorp te veranderen. Er is een houten onderkomen, waar ze eerst in woonden, opgeknapt zodat ze een stenen huis konden betrekken. Blijf bidden voor dit gezin en voor de goede verloop van de laatste werkzaamheden rond dit project.

  3. Dank voor het hout wat gekocht kon worden voor verschillende gezinnen. Ze zagen echt op tegen de koude winter en door deze bijdrage is er weer hoop voor hen. Mooi om heel praktisch van Gods liefde en warmte uit te delen!

  4. Bid voor de gemeente in Peja. Tijdens de eerste week van januari liggen de activiteiten doordeweeks stil en is het voor veel gemeenteleden lastig om als enige uit de familie te geloven. Bid dat ze voor zichzelf de momenten en manieren kunnen vinden om tijd met God door te brengen.

  5. Bid voor een jong gezin uit de gemeente. Ze hebben de Bijbelschool in Tirana afgerond en zouden graag iets willen betekenen voor een kerk in Kosovo. Ze hebben een aanbod gekregen van zendingswerkers aan de andere kant van Kosovo om daar te komen werken. Bid voor duidelijkheid en rust, als ze op zoek zijn naar Gods weg met hun leven.

  6. Dank voor het jeugdwerk tijdens het afgelopen half jaar. Zowel bij de zondagsschool als bij de kinder- en jeugdclub zijn veel kinderen en jongeren geweest. Blijf voor hen bidden tijdens de tweede helft van het seizoen, vooral voor mogelijkheden om over God te horen.

  7. Bid voor de contacten in de buurt. Tijdens de winter zijn veel mensen binnen en wordt het ook al vroeg donker. Bid voor mogelijkheden tot mooie gesprekken waarin we iets kunnen delen over ons geloof. Dank ook voor de gezellige buurt waar we in wonen! Ook rond de geboorte van Tiebe zijn er zoveel mensen langs geweest, heel bijzonder!

  8. Bid voor Albana, een vriendin van Machteld. Ze is al elf jaar verloofd met een Kosovaar die in België woont. Ze probeert al jaren een visum te krijgen om daarheen te gaan en te trouwen. Maar dit is tot nu toe niet gelukt. Ze hebben elkaar al elf jaar niet gezien, en de problemen rond het krijgen van een visum zorgen voor veel onrust in hun relatie.

 

Hartelijk bedankt voor uw steun door middel van het gebed!